eso | 唤起精神健康和创造灵感的居住空间

2020-05-23 201

mmexport1590219469223.gif


MICHIGAN LOFT IN CHICAGO BY VLADIMIR RADUTNY ARCHITECTS.

Vladimir Radutny Architects设计的密歇根阁楼位于芝加哥一栋有100年历史的建筑内,该建筑以前用于汽车组装和展示。巨大而令人印象深刻的外壳最初并不适合家庭使用,建筑师致力于打造一个唤起精神健康和创造灵感的居住空间。木材的“过渡区”结构形成一个低矮舒适的入口,抑制了进入广阔的工业空间的潜在压倒性感觉。建筑师在整个过程中都采用了尺寸合理的组件,材料约束和剧院照明,以减轻气势磅scale的整体优势。在主要的居住空间中,原始的混凝土天花板,柱子和大窗户保持了整体的开放感和清晰度。木材入口结构延伸到公寓中,用于将开放式房间组织到指定的空间中,同时为用户提供更多情感家具和装饰物品以及客户整个生活中收集的植物的角落。厨房放置在木材平台上,在准备餐点时提升了居民的有利位置,并可以欣赏芝加哥最具标志性的街道之一密歇根大道。

Michigan Loft by Vladimir Radutny Architects is set within a 100-year-old building in Chicago, formerly used for automotive assembly and display. The vast and impressive shell wasn’t initially well-suited for domestic use, with the architects working to craft a living space that evokes mental wellness and creative inspiration. A timber ‘transition zone’ structure forms a low and cosy entrance, subduing the potentially overwhelming sensation of entering a vast industrial space. The architects employ carefully sized components, material restraint and theatrical lighting throughout in order to lessen the overall dominance of the imposing scale. In the main living space, original concrete ceilings, columns and large windows maintain an overall sense of openness and clarity. The timber entrance structure extends into the apartment, functioning to organize the open-plan room into designated spaces while providing nooks for more sentimental furniture and décor items as well as plants collected throughout the client’s lives. Placed atop a timber platform, the kitchen elevates the inhabitant’s vantage point during meal preparation and affords views toward one of Chicago’s most iconic streets, Michigan Avenue.

在同一个木材平台上,卧室被隐藏在由黑色钢包裹的立方体中,远离公寓的外围,以最有效地控制噪音和温度。内部衬有木材镶板,借来的日光在其中形成了阳光明媚的绿洲。立方体充当平台上方的视觉锚点,其金属外壳随着面板的打开而变形,从而揭示了诸如隐藏式电视柜之类的许多用途。除了整体的简约感外,诸如洗衣,机械和储物之类的便利设施还集成在内置橱柜中,并策略性地分布在整个空间中。在建筑物的原始工业外壳中,建筑师解释说:“随着楼层之间的移动,会发现各种意想不到的有利位置和视野。” 上层用作访客的备用卧室,并为住在那里的夫妻提供办公室,使开放式生活空间全天保持分隔和连通。在较高的阁楼中,居民靠近原始的混凝土天花板,门口通往令人惊奇的广阔室外花园,并享有芝加哥天际线的美景。

Atop the same timber platform, the bedroom is concealed within a cube clad in black steel, set away from the perimeter of the apartment for most effective noise and temperature control. The interior is lined with timber panelling, and borrowed daylight forms a sunny oasis within. Acting as a visual anchor atop a platform, the metal outer skin of the cube transforms as panels open up, revealing many uses such as a concealed TV cabinet. Adding to the overall minimal and streamlined feel, amenities such as the laundry, mechanicals and storage are integrated within built-in cabinetry and dispersed strategically throughout the space. Within the building’s raw, industrial shell, the architects explain, “As one moves between levels, a variety of unexpected vantage points and views are revealed.” Upper levels function as spare bedrooms for visitors and offices for the couple who live there, enabling the open living space to have both separation and connectivity throughout the day. Within an upper loft, where inhabitants come close to the original concrete ceiling, a doorway leads to a surprising vast outdoor garden with views of the Chicago skyline.


APARTAMENTO LEBLON IN RIO DE JANEIRO BY FELIPE HESS.

由Felipe Hess与Pia Quagliato合作设计的Leblon Apartamento Leblon 是一个宁静而诱人的年轻家庭的家。弯曲的橡木,矮矮的大理石和乳白色的表面只是其中一些特征,使美味中性的材料组合在里约热内卢 Leblon海滩上空的梦幻般的仙境中。 费利佩·赫斯(Felipe Hess)的设计办公室位于圣保罗,在多个地点和项目规模中工作。每种方案都是其客户独特身份的提炼,使他的工作可以说多种语言。勒布隆公寓(Apartamento Leblon)也不例外。190平方米的内部空间在一系列轻松的空间中展开,为客户提供了共享家庭时光和私密逃生的机会。 公寓就像一个小岛一样,按照自己的时间表运行-墙壁上缓慢而轻松的生活节奏被朦胧的半透明窗帘和亚麻家具的分层所延续。仿佛进入时,外界的嗡嗡声逐渐消失,波兰/巴西建筑师和设计师Jorge Zalszupin对Ondine扶手椅的柔和拉动使这种寂静消失了。对角的阅读区设有1930年代设计经典-Bruno Mathsson的Pernilla躺椅。

Apartamento Leblon, designed by Felipe Hess in collaboration with Pia Quagliato, stands as a calm and inviting home for a young family. Curving oak, chunky marble, and creamy white finishes are just some of the features that make the list of deliciously neutral materials combining in a dreamy wonderland perched above Leblon beach in Rio de Janeiro. Based in Sao Paulo, the design office of Felipe Hess works across multiple locations and project scale. Each scheme acts as a distillation of the unique identity of his clients, allowing his work to speak with a diverse language. Apartamento Leblon is no different. The 190 square metre interior unfolds in a relaxing series of spaces, offering the opportunity for shared family time and intimate escape as desired by the client. The apartment exists as an island, running on its own time schedule – the slow, relaxed pace of life within its walls perpetuated by a layering of hazy semi-sheer curtains and linen furnishings. It is as if upon entering, the buzz of the outside world fades away, silenced by the soft pull of the pair of Ondine armchairs by Polish/Brazilian architect and designer Jorge Zalszupin. The reading area in the opposite corner features a 1930s design classic – Bruno Mathsson’s Pernilla chaise lounge.

客厅设有弯曲的大玻璃墙,可欣赏海景。赫斯强调了现有的弯曲语言,增加了模仿其形状的长木凳。结果是一个多用途空间,非常适合遮盖太阳的午睡和清晨的咖啡闲逛。 相邻的用餐区设有一张笨重的实木桌子-上方的Noguchi吸顶灯的亮度和另一位著名的巴西设计师Sergio Rodrigues的Cantu餐椅的精致部分抵消了它的沉重感。 调色板的明亮度被橡木橱柜的矮矮胖胖和坚固的大理石岛凳所抵消。厨房和浴室都以一系列细致的装饰块展开,干净整洁的外观掩盖了生活在其中的凌乱部分。这种微妙的并置为方案带来了微妙的平衡,因为Hess能够在高度细微的设计中保持毫不费力的感觉。

The living room features a large curving wall of glass that frames the ocean view. Hess emphasized the existing sinuous language with the addition of a long wooden bench that mimics its shape. The result is a multi-use space perfectly suited to sun blanketed afternoon naps and early morning coffee lounging. The adjacent dining area features a heavy solid-timber table – it’s heaviness offset by the lightness of the Noguchi ceiling lamp hanging above, and the delicate portions of Cantu dining chairs by another famed Brazilian designer Sergio Rodrigues. The lightness of the colour palette is offset by the chunkiness of the oak cabinetry and the solid marble island bench. The kitchen and bathroom both unfold in a series of meticulously detailed blocks, the beauty of their clean exterior concealing the messy parts of life hidden within. This subtle juxtaposition brings a delicate balance to the scheme, as Hess is able to maintain a deceivingly effortless feel within a highly nuanced design.






-END-

图片来源自网络




 期精彩推荐 



精装房要去繁化简,软装就要“作”

绿城别墅 | 东方精神 意境 "新中式"

圣堡别墅 | 张扬有度 轻奢于心

澳雅医美 | 奏响魔都“医”与“美”的设计狂想曲







ESO1.jpg






| ABOUT |

eso空间软装设计院创立于2012年

从事各种领域空间的设计机构

精于大平层、独栋/联排/双拼/叠加别墅等私宅空间

在多类型的酒店/民宿、商业空间、办公空间

等跨领域些许建树

兼具国际国内采办能力

致力服务于尊贵精英阶层

提供量身定制高端前沿,贴合私属化舒适生活的尊享空间

公司拥有资深的设计团队

设计师创意表达空间能力非凡且素质严谨自律

公司多个项目获得国内外设计大奖,深得业界好评


| PROJECT |

丁香别墅 银亿领墅别墅 汤臣一品 汤臣湖庭别墅

 西郊庄园别墅永嘉路洋房 复星集团办公楼 VYOGA

上海安缦医疗美容机构   上海澳雅医疗美容机构   

上海瑞欧医疗美容机构

 集味凡间 荷庭餐厅 黄埔素食蒙特梭利幼儿园

 晋商会所  三林港海鲜大酒店  初霖和牛烧肉 徐氏龙虾

 水产码头  蜀城一号老火锅 鸿太极羊蝎子火锅 

太仓国信大厦 武汉洲际酒店会议中心 稻河示范民居会所 

上海宝地广场办公楼 苏州东方之门豪宅项目

 苏州湖滨四季别墅 合肥绿地乔治庄园 

泰州美好上郡样板房 外滩华润九里 星河湾 中凯城市之光 
北京泛海荣郡 世纪滨江花园等。


ESO3.jpg


欢迎关注+










Phone
Mail
Map
wechat